Fantastický Hovorka vybojoval na mistrovství Evropy dva cenné kovy!

Karatista Miroslav Hovorka získal na mistrovství Evropy v kategorii Youth a Cadet druhé a třetí místo.

Mirek má za sebou další vydařenou vrcholnou akci. Po mistrovství světa, které se konalo v roce 2017, kde skončil celkově pátý, se po pěti letech se zúčastnil totožné akce a získal další cenné umístění v nejlepší desítce. V kategorii kumite i kata skončil na devátém místě.

Miroslav Hovorka v boji na mistrovství světa 2017 v Irsku.

A proto jsme pro vás připravili rozhovor s tímto velmi talentovaným a už v útlém věku úspěšným sportovcem a studentem vimperského gymnázia.

1. Jak se cítíš po vítězství na mistrovství Evropy?

Cítím se skvěle. Jsou to moje první medaile z mezinárodních závodů. Navíc v karate se většina závodníků specializuje buď na kata, nebo kumite, takže umístit se v obojím a navíc druhý a třetí je velmi dobrý úspěch.

2. Kam bys zařadil tento velký úspěch?

Nejsem si jistý, jestli to je můj nejlepší úspěch, jelikož v roce 2017 jsem byl pátý na mistrovství světa a tohle září jsem byl devátý a devátý na mistrovství světa, ale vzhledem k tomu, že jsem se dopracoval až na stupínek vítězů, tak bych to považoval za můj dosud nejlepší úspěch.

3. Připravoval jsi se na tento šampionát nějak výjimečně?

6. listopadu jsem měl mistrovství České republiky, takže moje příprava započala už dříve, abych tam byl v nejlepší formě. Každý týden jsem měl trénink navíc v Českých Budějovicích. Trénoval jsem tedy čtyřikrát v týdnu a vyplatilo se to.

4. Byl těžký tento šampionát co se účasti týče? Jak bys hodnotil přípravu ostatních soupeřů?

V mé kategorii dominovali zástupci České republiky, jelikož v kata i v kumite první tři byli Češi. Řekl bych tedy, že mám v České republice dost dobrou kategorii. V kumite jsem se bohužel ve finále šel s Čechem. Bohužel jsem nebyl schopný podat nejlepší výkon a prohrál jsem. Dokonce to byl i někdo, koho jsem na mistrovství České republiky porazil, takže šanci jsem rozhodně měl.

5. Jaké jsou tvoje další cíle dále do budoucnosti?

Teď nějakou chvíli zase velké závody nebudou, ale můj cíl je určitě získat na mistrovství světa medaili.

S karatistou Miroslavem Hovorkou to bylo prozatím vše, ale můžete se výhledově těšit na rozhovor, který uvidíte na našem youtube kanále, kde s českou nadějí natočíme a podcast.