Mafia: Definitive Edition – konečně je to tady :-)

 

V roce 2002  (to jsem tu ještě ani nebyl 🙂 ) vyšla akční počítačová hra, která nesla název Mafia: The City of Lost Heaven.

Po neočekáváné úspěšnosti této hry u nás i ve světě studio 2K Czech  pracovalo na jejím pokračování,  které vyšlo v r. 2010 pod názvem Mafia II. Hra byla na třeboňském festivalu GameDay zvolena za nejlepší český herní titul v českém jazyce roku 2010.  Ovšem v roce  2016 koupilo studio Hangar 13 celý projekt a vytvořili volné pokračování s názvem Mafia III.  Ačkoli se mi tato hra docela líbila, ale podobně u nás /i kvůli neudělanému českému dabingu/, také ve světě velký úspěch nesklidila.  Co s tím? 

 

 

Český herní klenot Mafia se vrací v HD verzi, s lepšími texturami a 3D modely | cdr.cz

Mafia: The City of Lost Heaven

 

Společnosti Hangar 13 a 2K Czech stály před otázkou, zdali se společně pustí do projektu Mafia IV, anebo vymyslí úplně jinou hru. A v tuto chvíli vzniká návrh, předělat původní Mafii I se stejným příběhem i postavami, stejnou zápletkou, ale jinou grafikou. Tento záměr byl oznámen v květnu 2020 a vydání hry bylo naplánováno na září 2020. 25. srpna byl zveřejněn gameplay a samotná hra vyšla v České republice 25. září.

 

Jména českých dabérů pro vedlejší role v Mafia 1 remake • Eurogamer.cz

Mafia Definitive Edition

 

Moje recenze: 

Mafia Definitive Edition je luxusní přepracování původní hry Mafia: The city of Lost Heaven. I přes obrovskou podobnost (přestřelky) s Mafií III  je hra velice dobře koncipovaná. Český dabing, podrobnější propracování jednotlivých postav, více cutscen, to vše činí z této hry nejlepší českou hru roku 2020.  Věrné hráče ovšem rozdělí na dva tábory a někteří si tuto hru ani nezahrají z důvodu věrnosti hře původní. Osobně se domnívám, že je to obrovská škoda.

Moje body: 10/10

 

Mafia Remake byl odložen