Rozhovor s cyklistkou z Rouvy specialized Nikolou Zárybnickou

Nikola Zárybnická je studentkou druhého ročníku vimperského všeobecného a sportovního gymnázia.

Je také reprezentantkou Rouvy Specialized Cycling teamu a od příchodu do tohoto týmu prokazuje jako jedna z mála obrovský výkonnostní vzestup. Zatím má za sebou tři závodní víkendy s velice solidními výsledky.

Jak podle tebe probíhá dosavadní sezóna?

S letošní sezónou jsem zatím poměrně spokojená. Zatím jsem letos jela tři závody, na kterých jsem žádných zvláště dobrých výsledků nedosáhla. Je tu pořád spousta holek, které jsou na tom mnohonásobně lépe než já, ale cítím, že už jsem jim rozhodně o něco blíž než loni. Důležité je, že se opravdu cítím dobře, a myslím si, že od loňského roku jsem udělala velký posun, jak co se týče té výkonnostní stránky sportu, tak především z té psychické stránky sportu. Momentálně můžu říct, že mě cyklistika opravdu naplňuje víc než kdy dřív.

Kam se ještě chystáš na závody?

Tak toho bude ještě dost, jsme teprve na začátku. V nejbližší době nás ale čekají první České poháry v Touškově a na Zadově a pak JWS/SP v Novém Městě na Moravě.

Jaký je tvůj vrchol sezóny?

Já osobně si úplně nenastavuji určitý vrchol sezóny. Možná by to mělo být MČR, ale já ho spíše beru jen jako jeden z dalších českých pohárů. Takže bych spíš vyzdvihla závody, na které se těším. Rozhodně, i když se tedy trochu bojím, se moc těším na svěťák v Novém Městě na Moravě, jsem opravdu moc vděčná, že si něco takového budu moct zkusit. A co se týče českých pohárů, nejvíce se těším na Zadov.

Budete mít v průběhu sezóny nějaké soustředění, kde se případně pokusíš vyladit formu na závody, které jsou pro tebe důležité?

V červnu nás čeká dvoutýdenní soustředění v italském Livignu. Budeme zde ladit formu před MČR a zároveň je to pro nás takový „rozdělovák“ sezóny.

Na jaké závody bys pozvala fanoušky či příznivce horských kol v okruhu Šumavy?

Tak co se týče XCO bych rozhodně řekla ČP Zadov a Rouvy Velká cena Vimperka. To jsou oba poměrně těžké a velmi hezké závody. Co se týká XCM nebo lidí, co jezdí na kole jen pro zábavu, tak Král Šumavy a Šumavský MTB maraton. Na obou z těchto závodů si můžete vybrat z různých délek tras, takže je to opravdu pro každého.