Na co koukat?

V této nelehké době plné stresu (a zároveň i obrovské nudy) je třeba se nějak zabavit. Nevíte už na co koukat? Potřebovali byste něco doporučit?

Vybrala jsem tedy pár zajímavých seriálů na Netflixu!, které jsem sama již nespočetněkrát viděla.

Papírový dům/La casa de Papel/Money Heist

Papírový dům je španělský kriminální dramatický seriál. Seriál, který byl vytvořen Álexem Pinou.

„Parta“ kriminálních zločinců se rozhodne přepadnout a vyloupit banku. Mají dokonalý plán, avšak to neznamená, že jde všechno „jako po másle“. Nad genialitou „Profesora“ někdy zůstává rozum stát („velitel party“)…

Dle mého názoru je to seriál plný emocí a nevyzpytatelných okamžiků. Doporučuji jej zcela každému, protože za mne je to nejlepší seriál, který jsem kdy vůbec viděla.

(Nechci příliš prozrazovat, abych vás o něco nepřipravila. O naprosté genialitě tohoto seriálu se jistě přesvědčíte sami…)

 

Nenasytná/Insatiable

Nenasytná je černohumorný webový televizní seriál vytvořený Lauren Gussisovou. Hrají v něm Dallas Roberts a Debby Ryanová.

Tento seriál vypráví příběh o mladé slečně, která si prochází těžkými životními zkouškami při studiu na střední škole. Celý život jí změní její krása a postava. Účastní se totiž soutěží krásy, to se stane její vášní a jde si za svými cíli… i přes mrtvoly. Znamená ale vnitřní krása to samé, co „ta vnější“? Patty (hlavní postava) je sama o sobě velice složitá osoba a je závislá na jídle.

Co jí ale zcela naprosto jednoho dne změní život? Čím a jak ubližuje nejen sobě, ale i ostatním lidem? …

Tento seriál bych doporučila spíše dívkám.

 

Riverdale

Riverdale je americký televizní dramatický seriál, volně inspirovaný postavami z komiksů vydavatelství Archie Comics.

Riverdale je město, ve kterém si nikdo nikým (ani ničím) nemůže být jistý. Nikdy nevíte, co kde je i není. Čtyři hlavní postavy (Archie, Veronica, Betty a Jughead) si procházejí opravdu komplikovanými příběhy a stávají se součástí velice nebezpečného světa. Postav je zde ale mnohem více a navzájem mají mezi sebou odlišné vztahy, což se v některých situacích velmi jasně projeví.

Co všechno se jim stane a čemu budou muset čelit?

Doporučuji všem!

 

Sabrinina děsivá dobrodružství/Chilling Adventures of Sabrina

Sabrinina děsivá dobrodružství je americký hororový webový televizní seriál, jehož tvůrcem je Roberto Aguirre-Sacasa, který seriál vytvořil pro Netflix.

Sabrina je středoškolská studentka, která žije obyčejný lidský život, avšak pouze napůl! Z druhé poloviny je čarodějkou. Její rodiče zemřeli, když byla ještě dítě. Žije tedy se svými tetami, které ji vychovávají a prochází si s nimi složitým a nebezpečným životem. Čeká ji ten nejdůležitější úkol v životě… vybrat si stranu dobra, či zla.

Co všechno Sabrinu jakožto čarodějku i jako smrtelnici čeká?

Tento poslední seriál doporučuji opět spíše dívkám!

 

Nechci prozrazovat nic konkrétního, abyste o něco nepřišli!

Snad jsem alespoň některé z vás inspirovala!