Anime koutek 1. díl

Pro ty z vás, kteří nemají na co se dívat…

… a pro ty, které seriály na Netflixu už omrzely, mám seznam výborných japonských anime, které je nutné alespoň jednou za život vidět! Jdeme na to…

1. Death Note / デスノート

Death Note je jedno z nejznámějších anime, které se k nám z Japonska dostalo. Jedná se o příběh jednoho velmi chytrého chlapce Lighta, kterému se do rukou dostane

podivný zápisník, který je schopný usmrtit člověka pouhým zapsáním jeho jména. Light, ačkoli má dobrý úmysl očistit svět od zločinců, se stává zločincem sám a celý tento zapeklitý případ vyšetřuje zvláštní jednotka v čele s další nezvykle chytrou osobou, která si říká L.

Pokud se chystáte na toto anime, musím vás upozornit, že si u něho jen tak neodpočinete. Celou dobu budete muset přemýšlet společně s postavami, protože psychologické pasti, které na sebe navzájem Light a L líčí, jsou kolikrát tak komplikované, že si budete muset díl pozastavit a přemýšlet nad tím, co se zrovna stalo. Pokud vás však přemýšlení nebolí, je toto detektivní, geniálně napsaný, seriál přímo pro vás!

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=NlJZ-YgAt-c&ab_channel=CrunchyrollCollection

Počet sérií: 1
Počet epizod: 37

Délka jedné epizody: 20 minut

 

 

2. Noragami / ノラガミ

Příběhy 3 hlavních postav- dívky Hiyori, boha Yata a jeho shinki Yuikneho. Hiyori se s Yatem seznámí po tom, co se ho snaží zachránit a samotnou ji při jejím činu srazí autobus. Také zjišťuje, že je jediná, kdo ho může vidět. Spřátelí se a později i s Yukinem zažívají všemožná dobrodružství, která zahrnují například boje proti ayakashi, což jsou přízraky, které v jejich městě škodí lidem, kteří je nevidí. Na rozdíl od Death Note je Noragami vyloženě oddechové anime.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=IQnnwUXd_0U&ab_channel=MadmanAnime

Počet sérií: 2
Počet epizod: 25
Délka jedné epizody: 20 minut

 

 

3. High school DxD / ハイスクール DxD

Další oddechové anime o chlapci Hyoudou Iseeiovi. Hyoudou je student, kterého zabije jeho přítelkyně na prvním rande. Issei je však znovuzrozen, a to jako démon. Od tohoto dne slouží jako poddaný démonu Rios Gremori, který je zároveň nejkrásnější dívkou na jeho škole. Nejdná se však o anime, na které byste se mohli dívat s celou rodinou, na rozdíl od Death Note nebo Noragami. Přesto je plné vtipných scén a mnohého dalšího.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tYDDS0OzV_Q&ab_channel=MadmanAnime

Počet sérií: 4
Počet epizod: 48
Délka jedné epizody: 24 minut